FAQ

Matching Mondmaskers volgt de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. Bij vragen neem gerust contact op.

Waarom gebruikt Matching Mondmaskers lint in plaats van elastiek?

Over het algemeen is het gemakkelijker om het masker aan te passen aan je gezicht als het masker lintjes heeft, omdat je die zo strak kan vastknopen als je zelf maar wil. Een ander voordeel: in tegenstelling tot (de meeste soorten) elastiek kunnen lintjes op een hoge temperatuur gewassen worden, conform de normen die zijn opgelegd door de Nederlandse overheid waarbij er wordt aanbevolen om de maskers op 90 graden te wassen. Maar daarnaast is elastiek ook veel minder veilig door de ribbeltjes: zelfs wanneer je het masker op hoge temperatuur wast, kunnen er viruspartikeltjes achterblijven. 

Mocht je toch heel graag elastiek in plaats van lint willen, dan hebben we een speciaal elastiek; de meerprijs hiervan is €2,-. Neem contact op via info@matchingmondmaskers.nl.

Welke stof gebruikt Matching Mondmaskers?
De stof moet licht zijn, en goed ademen. Daarom gebruiken we katoen. Voor de binnenkant word altijd ongebleekte katoen gebruikt, dit voelt fijner aan je gezicht dan een stof met verf/print.

Hoe vaak moet je een stoffen mondmasker wassen?

Sowieso moet je je mondmasker dagelijks steriliseren, en mogelijks zelfs al sneller als je het vier uur lang intensief hebt gebruikt, zoals bij kappers die veel met hun klanten moeten praten. Steriliseren doe je door je masker minstens 30 minuten te wassen op 60 graden, of door het 5 minuten te koken in een pan die je enkel daarvoor gebruikt. Wanneer het masker droog is, steek je het best in een ziplock zakje om het steriel te houden.

Hoe moet ik het mondkapje voor de eerste keer gebruiken?

Voor de eerste keer gebruik moet je het mondkapje zelf steriliseren, daarna kun je het zipperzakje gebruiken om het kapje steriel te houden. Steriliseren doe je door je masker minstens 30 minuten te wassen op 60 graden, of door het 5 minuten te koken in een pan die je enkel daarvoor gebruikt. Wanneer het masker droog is, steek je het in het bijgevoegde zakje om het steriel te houden.

Kan ik hetzelfde mondkapje gebruiken voor de heenreis en de terugreis?
Voor het reizen heb je er 2 nodig, 1 voor de heenreis , 1 voor de terugreis. Als je het mondkapje af hebt gezet is het niet meer steriel en zul je hem eerst moeten steriliseren voordat je hem weer kunt gebruiken.

Waarom is de binnenkant niet dezelfde print als aan de buitenkant?
De binnenkant heeft een contrasterende kleur, zodat je nooit in de war raakt wat de binnen of de buitenkant is. De binnenkant is bij Matching Mondmaskers van ongebleekte katoen, omdat het fijnst aanvoelt aan je gezicht.

Kun je ook een filter in het mondmasker plaatsen?
Op aanvraag kunnen we een opening in het mondmasker laten zodat je zelf een filter in het mondmasker kunt doen.

Hoe zet ik het masker veilig op en af?
  Opzetten

  1. Was je handen minimaal 20 seconden
  2. Haal je mondkapje uit het zipper zakje
  3. Raak alleen de buitenkant van het mondkapje aan, knoop de lintjes aan de achterkant vast zodat het masker goed op je gezicht aansluit.

  Afzetten

  1. Was je handen minimaal 20 seconden
  2. Maak de lintjes van het mondkapje los,
  3. Het mondkapje moet nu eerst gedesinfecteerd worden voordat je het weer kunt gebruiken. Was het mondkapje minimaal 30 minuten op 60 graden of kook het mondkapje 5 minuten in een pan.

Als ik het masker heel heet was krimpt het dan niet?
De stof van het masker is al een keer op 90 graden gewassen, zodat het niet meer kan krimpen als je het masker moet steriliseren.

BEZORGING

Wij maken jullie maskers met zorg en versturen ze op tijd.

Helaas vanwege grote drukte bij PostNL door de coronamaatrdegelen en extra bestellingen kan het zijn dat de bezorging van je bestelling langer duurt, excuses.